Viering Grote Kruising - Krimpen aan den IJssel

09-12-2022

Donderdag 8 december werd de succesvolle afsluiting van het project De Grote Kruising gevierd in Krimpen aan den IJssel. De Grote Kruising is één van de drukste kruisingen in de regio van Rotterdam-Oost. Onder andere was de fundering ernstig verzakt.

De werkzaamheden werden gecombineerd met een aantal belangrijke verbeteringen voor de doorstroming. Nu is ‘De Grote Kruising’ weer veilig en klaar voor de toekomst. De partijen in MoVe hebben in het kader van de Kortetermijnaanpak (KTA) bijna 15 miljoen euro bijgedragen aan de realisatie.

Wethouder John Janson (verkeer en vervoer): “We willen de MRDH, provincie Zuid-Holland en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat enorm bedanken voor het meedenken, het investeren in dit project én het vertrouwen wat we kregen.”

De verkeerssituatie is verbeterd.
“Helaas kunt u niet van ons verwachten dat straks ook alle files oplossen”, aldus burgemeester van Krimpen aan den IJssel, Martijn Vroom. “Het project is binnen de tijd en binnen budget afgerond. Dat is uniek en echt iets om trots op te zijn. Ik denk dat dit project zo’n succes is, omdat alle betrokkenen durf en vertrouwen hebben getoond. De wethouder was er elke dag mee bezig. De betrokken ambtenaren en het uitvoerende projectteam zaten er bovenop. Er was veel onderling vertrouwen. Iedereen had elkaar nodig. Bovendien hebben de mensen die het werk uitvoerden zich hard ingezet. Die grote betrokkenheid was heel belangrijk.”

Lees meer over het project in het Terugblik Magazine, een speciale uitgave over de Grote Kruising.


Grote Kruising

Over MoVe

MoVe, mobiliteit en verstedelijking is een samenwerkingsprogramma van de ministeries IenW en BZK, de PZH, de MRDH en de gemeenten Den Haag en Rotterdam.

 

 

Cookie-instellingen