Gebiedsuitwerking Voorne-Putten en Haven Rotterdam

14-11-2022

Er is een pakket maatregelen vastgesteld om de bereikbaarheid van Voorne-Putten per fiets, openbaar vervoer en auto te verbeteren. Dit gaat onder andere over aanpassingen aan de verbreding van de N57, extra opstelstroken bij de N218 bij kruispunt Hartelweg en..

studies naar onder andere een directe fietsverbinding tussen Hellevoetsluis-Rockanje/Brielle-Maasvlakte. Dit verbetert de ov-verbinding tussen Voorne-Putten en de haven Rotterdam. In totaal gaat het om een bedrag van 115 miljoen euro.

Quote procesbegeleider project Aanpak Bereikbaarheid Voorne-Putten haven Rotterdam, Sander Kooijman: “Het was een goed proces waar we als regiopartijen en Rijk samen, constructief en in goede verstandhouding hebben samengewerkt. Mooi dat ik dat proces drie jaar heb mogen begeleiden. Ik kijk er met plezier op terug. En kijk uit naar de verbeteringen in dit traject.”

Voorne-Putten Haven Rotterdam

Over MoVe

MoVe, mobiliteit en verstedelijking is een samenwerkingsprogramma van de ministeries IenW en BZK, de PZH, de MRDH en de gemeenten Den Haag en Rotterdam.

 

 

Cookie-instellingen