RandstadRail / metronet

14-11-2022

De RET (Rotterdamse Elektrische Tram) verzorgt het RandstadRailvervoer in de regio Rotterdam. Metrolijn E verbindt de stations Rotterdam Centraal en Den Haag Centraal met elkaar.

Vervoerder HTM verzorgt het RandstadRailvervoer in de regio Haaglanden op de RandstadRaillijnen 3 en 4 tussen Zoetermeer en Den Haag Centraal.
RandstadRaillijnen 3 en 4 en metrolijnen C en E gaan vaker rijden om daarmee de verwachte mobiliteitsgroei op te vangen. De woon- en werklocaties in de metropoolregio Rotterdam Den Haag worden daarmee beter verbonden.

Quote programmamanager OV NEXT, Bastiaan ter Horst: “Mooi om met RandstadRail/metronet de groei langs deze regionale corridors te faciliteren. Er zijn nu financiële middelen vrijgemaakt. Daar hebben we afgelopen tijd hard aan gewerkt om dat voor elkaar te krijgen. Het echte werk begint nu pas en ik kijk ernaar uit om een slag te maken met alle betrokken projectteams en de schouders eronder te zetten.”

Programmamanager OV regio Rotterdam, Pim Uijtdewilligen: “Werken aan een beter openbaar vervoer is een mooi beroep. Zeker als je dit de komende jaren ook mag doen vanuit het belang voor die duizenden nieuwe inwoners van de Zuidelijke Randstad. Ga bijvoorbeeld eens kijken bij de Rijnhaven in Rotterdam. In 2030 gaat daar elke vijf minuten een metro naar Den Haag rijden. Dan snap je ook dat op zo’n plek een paar duizend nieuwe woningen ontwikkeld gaan worden. Zonder perfect OV zou zo’n grote ontwikkeling op die plek niet van de grond komen.”

Over MoVe

MoVe, mobiliteit en verstedelijking is een samenwerkingsprogramma van de ministeries IenW en BZK, de PZH, de MRDH en de gemeenten Den Haag en Rotterdam.

 

 

Cookie-instellingen