Bekijk het webinar 'Verslogistiek Mainport Greenport' terug

18-10-2022

In het 3e webinar van MoVe van 14 oktober over 'Verslogistiek Mainport Greenport' geeft MoVe samen met een aantal deskundigen antwoord op de vraag: 'Hoe bouwen we samen verder aan een duurzame verslogistiek?'

Bijna alle verse producten: groente, fruit, bloemen en andere producten worden via de Rotterdamse haven geïmporteerd en geëxporteerd. Een groot deel produceren en bewerken we in Zuid-Holland. Deze producten moeten schoon, efficiënt en snel worden vervoerd (verslogistiek).

Binnen het programma MoVe (Mobiliteit en Verstedelijking) werken provincie Zuid-Holland, Metropoolregio Rotterdam-Den Haag (MRDH), gemeenten en verschillende ministeries samen aan het bereikbaar houden van onze regio.
MoVe stelt een meerjarige programma-aanpak op met onderdelen als: - vervoer over water - gebruik van reeferhubs - en emissieloos vervoer. In dit webinar geven we antwoord op de vraag: 'Hoe bouwen we samen verder aan een duurzame verslogistiek?'

We gaan in gesprek met Peter Verbon (programmamanager MoVe), Michiel Jak (adviseur logisitek), Jolanda Heistek (directeur Greenport West-Holland), Joop Verdoorn (Havenbedrijf Rotterdam), Johan in 't Veld (Dutch Fresh Port) en Rogier Rook (Nature's Pride).

Bekijk het webinar over ‘Verslogistiek Mainport Greenport' in z'n geheel terug.

Of bekijk alleen het 1e deel van het webinar terug: in gesprek met Peter Verbon (programmamanager MoVe), Michiel Jak (adviseur logisitek) en Jolanda Heistek (directeur Greenport West-Holland). Peter Verbon geeft toelichting opgave verslogistiek vanuit MoVe. Michiel Jak volgt met verhaal over de noodzaak van een ontwikkelagenda en de toepassing van reeferhubs. Jolanda Heistek licht de situatie toe vanuit Greenport West-Holland.

Deel 2 van het webinar: in gesprek met Joop Verdoorn (Havenbedrijf Rotterdam), Johan in 't Veld (ambassadeur Dutch Fresh Port) en Rogier Rook (Logistics Nature's Pride). Joop Verdoorn licht de opgave verslogistiek vanuit het Havenbedrijf Rotterdam toe. Johan in ’t Veld vertelt over zijn ervaringen vanuit Dutch Fresh Port. Nature’s Pride is een grote leverancier in groenten en fruit en heeft al een reefer hub. Rogier Rook vertelt als logistics manager over de gebruikswaarde en de toekomstwaarde.

Aansluitend vindt er een panelgesprek plaats over wat er nodig is om de ontwikkelagenda uit te voeren. Hoe komen we naar een zero emissie vervoer? En hoe wordt de ontwikkelagenda vanuit de praktijk opgepikt?Hebt u vragen, suggesties of thema’s voor een volgend webinar? Mail naar: MoVe-rdh@minienw.nl

Over MoVe

MoVe, mobiliteit en verstedelijking is een samenwerkingsprogramma van de ministeries IenW en BZK, de PZH, de MRDH en de gemeenten Den Haag en Rotterdam.

 

 

Cookie-instellingen