Een nieuwe directeur

25-01-2020

Per 1 september is Wim Hoogendoorn aangetreden bij de MRDH. Hij is benoemd tot secretaris-algemeen directeur van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Wim komt van de gemeente Rotterdam en per 1 januari volgt hij Gemma Smid (PZH) op als directeur van MoVe.

2019 is een belangrijk jaar geweest voor MoVe, er zijn belangrijke stappen gezet en 2020 belooft een druk en spannend jaar te worden. Want behalve een mooi lijstje met acties is de grote uitdaging om samen te bepalen welke koers deze regio zal gaan varen de komende jaren en hoe dit allemaal wordt gefinancierd. Aan de kersverse directeur de vraag wat zijn verwachtingen zijn en hoe hij de rol van directeur van een duurzaam bereikbaarheidsprogramma ziet.              

Wim begint als eerste met een dankwoord aan zijn voorganger: ‘Ik wil graag Gemma bedanken voor al het goede werk dat ze heeft verricht. Ze is een boegbeeld voor de regio en het zijn hele grote schoenen die ik moet vullen.  Ik ga mijn best doen om haar te vervangen. Met passie een ambitie, maar dat is een hele grote opgave en ik ben blij met het vertrouwen dat de andere directeuren mij geven.’

Hij vervolgt: ‘De MRDH is maar één speler, we moeten het samen doen, met het rijk, de regio en andere partners, daar geloof ik echt in. MoVe zie ik als een programma met superieure inhoud. In mijn rol als opdrachtgever van MoVe zal ik zorgen voor goede afstemming met de betrokken partijen en bouwen aan een sterke coalitie. Immers, plannen maak je samen, het regiobelang staat bij mij altijd voorop en in mijn rol als opdrachtgever moet ik ervoor zorgen dat iedereen zijn werk goed kan doen. En ik hoop dat aan het einde van het proces iedereen nog aan boord is.’

‘Ik ben blij met de resultaten die er nu al liggen’, vervolgt hij. ‘In het programma is een goede samenwerking cruciaal: we doen het echt samen, met volle energie werken we aan de doorontwikkeling van de regio. Ook Stientje van Veldhoven was onder de indruk van de stevigheid en veelkleurigheid van de coalitie en dat is zeker een voordeel dat we hebben voor op andere regio’s. Ik kan dan ook niet wachten om hier verder aan te werken. Misschien wil ik wel eens te snel gaan, ben wat ongeduldig en soms te direct.’

‘Ik ben altijd aanspreekbaar’, meldt de ex-militair tot slot. ‘Niet alleen als ik het goed doe, maar ook als ik iets minder goed doe. Ik wil graag met iedereen uit MoVe nader kennis maken en als je een droom, ambitie of goed idee wilt delen, mijn deur staat altijd open.

Wie is Wim Hoogendoorn? 
Wim Hoogendoorn ( 55) heeft een diverse achtergrond. Zijn carrière is hij begonnen als beroepsmilitair en later is hij als consultant binnen de overheid beland. De afgelopen  twaalf jaar  was Wim werkzaam bij de gemeente Rotterdam in diverse functies. Van directeur van de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid tot zijn laatste functie bij de gemeente Rotterdam als  Concerndirecteur Bestuur- en Concernondersteuning. Zo was hij in 2009 - 2010 als directeur Algemene Zaken van de gemeente Rotterdam de baas van Le Grand Départ 2010 (start van de Tour de France).
Wim zet zich in zijn vrije tijd maatschappelijk in voor de Maasstad en is daarnaast een groot sportliefhebber.

Over MoVe

MoVe, mobiliteit en verstedelijking is een samenwerkingsprogramma van de ministeries IenW en BZK, de PZH, de MRDH en de gemeenten Den Haag en Rotterdam.

 

 

Cookie-instellingen